Premijer Republike Srpske (RS)

Višković: Pozitivan na virus i tajnik Ministarstva za europske integracije RS

18.03.2020.
u 14:00

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković rekao je danas da je tajnik Ministarstva za europske integracije i međunarodnu suradnju pozitivan na koronavirus i da se nalazi u izolaciji.

Koronavirus potvrđen je i kod ministra u tom resoru entitetske vlade Zlatana Klokića.

- Tajnik je pozitivan, a vozač ministra negativan, iako je imao najviše kontakta s ministrom za koga je testiranjem utvrđeno da je pozitivan. Tajnik je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji. Čim je osjetio da ima probleme stavio se u samoizolaciju, a kasnije je urađen test i ispostavilo se da je pozitivan – rekao je Višković.

Entitetski premijer je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci potvrdio da su testirani i službenici Ministarstva za europske integracije i međunarodnu suradnju i nalaze se u izolaciji.

- Ministar Zlatan Klokić se osjeća dobro i ne bi ni znao da ima problem s koronavirusom da se nije podvrgnuo testiranju. Ne osjeća posljedice i nema povišenu temperaturu, kašalj i slično. Znao je da se nalazio u ugostiteljskom objektu s osobama za koja je prije njega potvrđeno da su pozitivna, podvrgnuo se testiranju i ustanovljeno je da je i on pozitivan. U izolaciji je i nema nikakvih problema - naveo je Višković.

On je rekao da ministri koji su bili u kontaktu s Klokićem, a koji su negativni na testu, neće biti u izolaciji 14 dana, a da su u Vladi poduzete sve mjere koje nalaže medicinska struka.

- Preporuka od jutros je da se većina komunikacije u Vladi odvija posredstvom telefona i bez nepotrebnog okupljanja i sastanaka - istakao je entitetski premijer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?