Plenković: Sve osobe u srušenom avionu su hrvatski državljani

andrej plenković
Luka stanzl/PIXSELL
25.05.2024.
u 19:54

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Beroša i Božinovića, obišao je blizu Lučkog mjesto nesreće sportskog zrakoplova Cessna 182, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, te je rekao da su svi putnici bili hrvatski državljani. "Na žalost jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć", izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.

 Sve su ozlijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene.  Više od toga ne znamo u ovome trenutku, dodao je premijer. Istaknuo je i da su sve osobe hrvatski državljani. Na mjesto nesreće stigli su i predstavnici agencije za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, željezničkom i pomorskom prometu pa će i oni sastaviti svoje izvješće o  uzrocima ove nesreće.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se sumnja da je jedna osoba ozlijedila kralježnicu, stoga je podignut helikopter koji će je prevesti u KB Dubrava. Županijski centar 112 izvijestio je da su u 15,47 sati zaprimili dojavu o padu zrakoplova Cessna 182 mađarskih registarskih oznaka te se u njemu nalazilo pet osoba.

Dvoje lakše ozlijeđenih prevezeno je u Vinogradsku bolnicu, a putnik s ozljedama glave prevezen je na Rebro.

Sat i pol vremena trajalo je lociranje palog zrakoplova, a Marin Lukas, pročelnik stanice HGSS-a Zagreb, rekao je medijima da je riječ o padu zrakoplova koji je služio za transport padobranaca  na skokove. "Jedna je soba poginula, tri su ozlijeđene dok je jedan putnik prošao bez ozljeda", rekao je Lukas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije