SIP BIH POTVRDIO

Prijavu za lokalne izbore u BiH podnijelo 113 političkih stranaka

opći izbori bih
Fena
24.05.2024.
u 19:15

Prema preliminarnim podacima Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, prijavu za lokalne izbore podnijelo je 113 političkih stranaka i 154 neovisna kandidata.

Iz SIP-a su naveli kako je do roka za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima, koji je istekao danas u 16 sati, prema preliminarnom pregledu, podnio i 31 neovisni kandidat nacionalnih manjina, javlja BHRT.

Dodaju kako će Povjerenstvo u skladu s utvrđenim rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za ovogodišnje lokalne izbore izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Iz Povjerenstva ističu da će se nakon toga steći uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili lista neovisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i lista neovisnih kandidata je od 10. do 18. lipnja do 16 sati, podsjećaju iz SIP-a.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije