SARAJEVO

Veleposlanik Srbije odbio Komšića, a BiH otkazala sudjelovanje na Samitu nesvrstanih u Beogradu

13.09.2021.
u 12:39

Veleposlanik Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je jutros doći na razgovor u Predsjedništvo BiH na poziv Željka Komšića. To je potvrđeno u kabinetu predsjedavajućeg, prenosi portal Klix.ba.

Tema razgovora je trebala biti uhićenje bh. državljanina Edina Vranja zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Goraždu. Iako se radilo o službenom pozivu veleposlanik Đorđević je poručio da se neće odazvati.

Poređenja radi, ranije su se na razgovor u Predsjedništvo kod sličnih situacija odazivali veleposlanici Francuske i Slovenije.

S tim u vezi BiH je otkazala sudjelovanje na Samitu nesvrstanih koji se treba održati u listopadu u Beogradu. Na tom samitutrebao je sudjelovati predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, ali to se sada neće dogoditi. Kako je rečeno, s tim je suglasan i Šefik Džaferović.

Ideja je da se u Beogradu održi skup predstavnika velikog broja zemalja koji će obilježiti šest desetljeća od formiranja Pokreta nesvsrtanih čiji je jedan od osnivača bio Josip Broz Tito.

Ipak, shodno trenutnim političkim odnosima, posebno nakon uhićenja Edina Vranja, izgledno je da BiH i Srbija ulaze u fazu zategnutih diplomatskih odnosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije