VAŽNA I SNAŽNA PORUKA

Mladi Beograđani poručili iz Tuzle: "Premladi da se sjećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo"

25.05.2024.
u 13:14

Na obilježavanje godišnjice masakra počinjenog na Kapiji u Tuzli danas je došla i grupa mladih iz Beograda. Tom prilikom su poslali izuzetno važnu i snažnu poruku, a to je da su premladi da se sjećaju, ali odlučni da nikada ne zaborave.

Članovi Inicijative za ljudska prava iz Beograda danas su se okupili u Tuzli kako bi odali počast 71 žrtvi masakra počinjenog 25. svibnja 1995. godine u središtu grada. Skupina tih mladih potvrđuje kako se na Kapiji dogodio zločin, za razliku od tamošnjih retrogradnih politika koje to negiraju, prenosi klix.
"Krucijalno je da mladi ukazuju na zločin koji je počinjen na Kapiji, jer mi kao takvi jesmo budućnost cijelog okružja. Nažalost, nismo dovoljno informirani o stvarima koje su se događale prije nego što smo rođeni. Upravo zato smo tu da prenesemo poruku što se u Tuzli dogodilo 25. svibnja 1995. te da sve one mlade koji ne znaju o tome jer nemaju gdje saznati, educiramo o zločinu i da svi zajedno odamo počast žrtvama", navodi Nevena Arodinac iz Inicijative za ljudska prava iz Beograda.

Ona ističe kako programi inicijative koji su dosad realizirani pokazuju kako postoje mladi koji se žele educirati o svim relevantnim činjenicama koje se odnose na rat u Bosni i Hercegovini.

"Mladi žele saznati alternative narative koji odstupaju od toga što nam vladajuće strukture prenose", dodala je ona.

Komemorativno obilježavanje 25. svibnja, Dana sjećanja na žrtve zločina na Kapiji i sve civilne žrtve rata danas je upriličeno u Tuzli.

Prije 29 godina granata ispaljena sa srpskih položaja s planine Ozren, po naredbi Novaka Đukića usmrtila je 71 mladu osobu, a njih više od 200 je ranila.

Iako je pravosnažno osuđen, Đukić se ne nalazi na izdržavanju kazne, već se slobodno kreće ulicama Beograda. Srbija iako ima tu mogućnost, nije ga uputila na izdržavanje kazne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije