Nježna izgledom i okusom, bez brašna i bez margarina.
Već skoro pola stoljeća upisana je u moju kolekciju omiljenih torti.
Priprema
1. Sastojci za jednu koru: 2 jaja, 50 g šećera u prahu, 50 g mljevenih oraha, 1 velika žlica prezli i korica od 1/3 limuna.
2. Mikserom izmiješati jaja sa šećerom. Dodati orahe, prezle i koricu naranče. Sve sjediniti žlicom ili špatulom.
3. U kalup promjera 22 ili 24 cm staviti papir za pečenje, istresti smjesu i poravnati. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12-15 minuta na temperaturi od 175°.
4. Ispeći 3 takve kore.
5. Za kremu istući mikserom jaja sa šećerom i kuhati na pari dok se ne počne zgušnjavati. Za vrijeme kuhanja miješati kuhačom.
6. Istući 250 ml vrhnja za šlag u čvrstu smjesu i dodati ohlađenu kuhanu kremu, koricu i sok naranče. Korica se može dodati i tijekom kuhanja. Sve sjediniti.
7. Na tacnu staviti jednu koru i ravnomjerno rasporediti pola zgotovljene kreme.
7. Na tacnu staviti jednu koru i ravnomjerno rasporediti pola zgotovljene kreme.
8. Isto ponoviti i sa drugom korom, te na vrh staviti treću koru.
9. 250 ml vrhnja za šlag istući i premazati tortu po vrhu i sa strane.
10. Preostalim šlagom i kandiranom koricom naranče ukrasiti tortu.