Odbojka

Sloboda pobjedom ‘zakovala’ Napredak za Superligu

26.11.2016.
u 08:00

Porazom od tuzlanske Slobode nekadašnji ponos odbojke i sporta Posavske županije prisiljen je na bar još jednu sezonu tavorenja u federalnoj Superligi. Zanimljivo, serija lošijih rezultata Napretka koji je još prije desetak godina bio među vodećim klubovima u BiH poklopila se sa završetkom dvorane u Odžaku?! Nakon što su dobili jedini pravi odbojkaški hram u BiH, kvaliteta odbojke je počela padati. Prošle sezone Napredak se kroz doigravanje nije uspio nametnuti kao kandidat za povratak u elitu, ispao je u prvom krugu, a sada ga je domaći poraz od Slobode osudio da bar još jednu sezonu provede u društvu superligaša. Za prvo mjesto, kako stoje stvari, poslije šest kola četiri su kandidata – bivši premijerligaši vodeći Lukavac te četvrtoplasirani Ilijaš, kao i drugoplasirani Galeb iz Brčkog, te trećeplasirana Sloboda.

Rezultati šestog kola: Napredak – Sloboda 0:3 (21:25, 18:25, 20:25), Ilijaš – Ilidža 3:0, Lukavac – Breza 3:0, Mladost – Bihać 0:3, Galeb – Olovo 3:0 i Zavidovići – Bosna (K) 3:1. Vodi Lukavac sa 17, Galeb i Sloboda na drugom i trećem mjestu imaju po 16, četvrti je Ilijaš s 14, peti napredak s 9 bodova...

Ovoga vikenda igrat će se utakmice sedmog kola. Napredak putuje u Brezu, gdje će danas (subota) od 16 sati igrati protiv istoimenog domaćeg sastava. Ostali parovi: Bosna (K) – Ilijaš, Olovo – Zavidovići, Bihać – Galeb, Sloboda – Mladost (Žepče) te Ilidža – Lukavac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije