Mostarsko proljeće

Koruški dvojac predstavio neobičnu kombinaciju klarineta i harmonike

BiH,20.04.2016.Mostar , Kosaca, Koncert dua Klak/ harmonika, klarinet (Austrija)U suradnji s Veleposlanstvom Republike Austrije u BiHPhoto:Stojan Lasic
22.04.2016.
u 07:00

Nesvakidašnji glazbeni ugođaj, u neobičnoj kombinaciji harmonike i klarineta, priredio je koruški dvojac - Stefan Kollman i Markus Fellner - Duo [:klak:], na koncertu priređenom u sklopu Dana Matice hrvatske, a u suradnji s austrijskim Veleposlanstvom Sarajevo.

Crossover glazba

Inače, Duo [:klak:] je uvršten u program potpore Saveznog ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove pod nazivom New Austrian Sound of Music, a Matica hrvatska Mostar, u skladu sa svojom dosadašnjom tradicijom njegovanja različitih kultura i izričaja, ovaj je koncert s radošću uvrstila u program ovogodišnjeg Proljeća.

- Stigli smo u Sarajevo, potom u Mostar. Sve je jako upečatljivo. Imali smo prigodu razgledati grad, susreli smo divne i ljubazne ljude. Sve je jako zanimljivo… - kaže Stefan Kollman.

Markus Fellner, koji je klarinet počeo svirati sa sedam godina, približio je glazbu koju svira ovaj neobični dvojac: - To je, zapravo, crossover. Sviramo jazz, tango, pop, funk… Također, izvodimo i tradicionalne pjesme naše domovine, poznatu glazbu iz TV serija i emisija, filmova, a skladamo i nešto svoje - kazao je Fellner.

Inače, zahvaljujući austrijskom Veleposlanstvu u Sarajevu, austrijski će se umjetnici predstaviti s još jednim programom u sklopu Matičina Proljeća - Austrija poslije 1945. - umjetnost i život, u sklopu kojega će biti priređene dvije izložbe: 25 likovnih djela suvremene umjetnosti iz Austrije te - Beč i Austrija od 1945. godine u fotografskom stvaranju Ericha Lessinga.

Nastupi u svijetu

Nakon tri godine neprekidne suradnje i brojnih koncerata u zemlji i inozemstvu, duo je svoju domovinu Austriju uspješno predstavljao na Svjetskom kupu 2011. godine u Šangaju.

U kolovozu 2013. godine ovaj dvojac nastupio je na dodjeli Svjetske glazbene nagrade “World Music Award” u Castelfidardou. Godine 2013. izdali su svoj prvi album pod nazivom “Opus: Groove”.

U svom novom projektu dva glazbenika surađuju s poznatim bečkim jazz basistom Georgom Breinschmidom i jazz violinistom Bernijem Mallingerom.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije