Blagdan je Bezgrešnog Srca Marijina

Bezgrešno Srce Marijino
08.06.2024.
u 09:15

Blagdan je Bezgrešnog Srca Marijina, sveti Lovre Justinijan nadahnut ovim danom napisao je divne rečenice o Mariji koje prenosimo s portala Bitno.net.

Marija je u sebi prebirala sve što je spoznala čitanjem, slušanjem i promatranjem. O kako li je rasla u vjeri, napredovala u zaslugama, blistala mudrošću te se sve više i više rasplamsavala ognjem ljubavi! Pošto su joj tako ponovo razotkrivena nebeska otajstva, ona se ushićena ispunila radošću, obilno oplodila Duhom svetim, usmjerila prema Bogu, a ostala u sebi ponizna. Jer Božja milost djeluje tako da iz dubina podiže na vrhunce i preobrazuje iz sjaja u sjaj. Zaista blažene li Djevičine duše koja se, ispunjena i poučena Duhom, uvijek i u svemu pokoravala zapovijedi Božje Riječi!

Nisu je vodili njezini vlastiti osjećaji ni samovolja, nego je služenjem tijela izvana živjela onako kako ju je iznutra upućivala mudrost prema vjeri. Božanska je Mudrost sebi za stanovanje gradila dom Crkve pa je dolikovalo da joj Presveta Marija posluži kao uzor kako će se čuvati zakon, čistiti srce, njegovati poniznost i prinositi duhovni prinos, piše Bitno.net.

Nju, vjerna dušo, nasljeduj! Uđi u hram svoga srca da se mogneš duhovno očistiti i riješiti se zaraze grijeha. Ondje Bog u svemu što činimo očekuje više odanost negoli djelo. Stoga, bilo da se po kontemplativnom nastojanju umom obilno bavimo Bogom, bilo da trijezno nastojimo oko porasta vrlina ili plemenitih djela prema bližnjemu, činimo to tako da nas potiče na to samo Kristova ljubav. To je zaista Bogu ugodan prinos duhovnog čišćenja, koji se događa ne u hramu rukotvorenu, nego u hramu srca, u koji Krist Gospodin rado ulazi.

POSVETNA MOLITVA BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU

Presveta Djevice Marijo, Majko i kraljice moja, Tvojemu bezgrešnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće: svoje misli, riječi i djela. Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada sada i u vječnosti, na hvalu i slavu Presvetog Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta. Bezgrešna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju. Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga. Neka se u meni, i po meni, uvijek i u svemu vrši volja Božja. Amen.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?