Ometanje nedjeljne mise u katedrali

16.06.2024.
u 16:12

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić, tijekom propovijedi došlo je do neugodnosti, piše Nedjelja.ba.

Naime, skupina od tri-četiri mladića koja je naknadno, nakon početka misnog slavlja ušla u katedralu te kratko sjela u zadnje klupe na desnoj strani, poslije nekog vremena, tijekom propovijedi, ustala je i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikala „Bajram barećula“ te napustila bogomolju.

Inače, na ovaj nadnevak ove godine vjernici muslimani diljem svijeta slave Kurban-bajram te se pitamo je li prejudicirano za pretpostaviti kako su mladići upravo nakon klanjanog Bajram-namaza (koji se, kako je objavila Islamska zajednica u BiH, klanja u 5:41h) došli u sarajevsku prvostolnicu „praviti se važnima“ i pokazati svoj neodgoj ili je po srijedi nešto drugo?!

Kako god, vjernicima islamske vjeroispovijesti – koji uistinu slave ovaj blagdan – želimo obilje mira i blagostanja u njima i oko njih.

Komentara 1

NI
NijeBitno2222
22:56 16.06.2024.

Komšicev glasac. Svi znamo da je tako.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije