Uspješna suradnja triju širokobrijeških glazbenika

Spot skladbe „Frend Zona“ snimljen u Italiji, a kolor-korekcija urađena u Portugalu

10.06.2024.
u 12:23

Prije tri godine mladi glazbenik Kristijan Penavić iz Širokog Brijega bljesnuo je u televizijskom projektu hrvatski Supertalent, doguravši do polufinala sa svojim autorskim skladbama. Iako je imao samo 23 godine, iskazao se kao tekstopisac, skladatelj i izvođač, kantautor, ali i kao producent. Uslijedio je i singl „Žica“, a publika ga je mogla slušati na YouTubeu, Spottifyu i njegov instagram profilu. Tada nam je kazao da njegovo zanimanje za glazbu traje još od 2007. godine kada ga je sada pokojni ujak Zlatan Grbešić naučio svirati gitaru. Svoju prvu pjesmu skladao je već 2010. Njegove skladbe inspirirane su uspješnicama svjetskih i domaćih rokera. Producirao je singl „Strah“, koji je doživio i video uprizorenje. Za taj video uradio je scenarij, a snimljen je u suradnji sa širokobriješkim glazbenicima i filmadžijama.

Penavić je na svom instagram profilu objavio snimku vlastite skladbe „Frend Zona“, a potom je došlo do zanimljive suradnje triju širokobrijeških glazbenika. Kristijan Penavić nam je kazao:

- Ubrzo mi se javio Jozo Mikulić, mladi širokobriješki glazbenik, i predložio mi da mu ustupim tu skladbu, da mu je prodam, kako bi je on otpjevao. Nisam na to pristao, ali smo se dogovorili da je zajedno otpjevamo i snimimo. Proces je trajao prilično dugo. Pjesma je snimljena, miksana i masterizirana kod Gabrijela Prusina u Mass Studiju u Mostaru. No, glazbeni projekt nije gotov, ako nema i video-spot. Ideja za spot pjesme „Frend Zona“ nastala je spontano jedne večeri kada smo se Jozo Mikulić, Drago Ljubić iz benda „Not Jane“ i ja družili u širokobriješkom kafiću "House". Tada je Drago Ljubić predložio da snimi novi spot za svoju novu pjesmu u Italiji. Krenuli smo u tu priču i na kraju isplanirali cijeli projekt. Otišli smo u Italiju na pet dana i snimili dva spota, spot za moju skladbu „Frend Zona“ i spot za pjesmu „Osinjak“ benda „Not Jane“.

Kristijan Penavić se uspješno ogleda i u redateljskim vodama. Bio je redatelj i producent oba spota.

- Od velike pomoći u tome bio je moj jako dobar prijatelj Dujo Masnić koji je bio kamerman, a asistentica mi je bila Gabrijela Penavić. Montirao sam oba spota, a profesionalnu kolor-korekciju radio je studio iz Portugala. Jako smo ponosni na sve što smo postigli u tako kratkom vremenskom roku i ograničenom budžetu.

Spot je postavljen na YouTubeu. Razgovarali smo sa širokobriješkim glazbenicima i filmadžijama, i jedni i drugi slažu se oko toga da su i glazba i spot na  visokoj profesionalnoj razini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije