Razvoj općine Odžak

U tijeku izrada regulacijskog plana poslovne i proizvodne zone Svilaj 1

30.06.2017.
u 10:00

Općina Odžak može se izdvojiti kao pozitivan primjer jer kroz rad lokalne zajednice sve više sudjeluje u projektima rasta, razvoja, ali i unaprjeđenja cijele općine.

Primjena novih tehnologija

Jedan od projekta u kojim sudjeluje općina, a koji je važno naglasiti, je Lokalni ekonomski razvoj koji financira Europska unija, a provodi UNDP. - To je projekt čiji je cilj pružanje podrške lokalnim jedinicama samouprave u izradi razvojnih strategija, jačanju kapaciteta za upravljanje razvojem, uspostavljanje i jačanje partnerstva javnog, privatnog i nevladinog sektora, realizacije prioriteta koji proizlaze iz lokalnih strategija te pružanju razvojnih učinaka, kazao nam je načelnik Odžaka Jakov Ivanković, te dodao kako projekt financira izaslanstvo EU. Načelnik Ivanković nam je u razgovoru kazao kako je projektom predviđeno pružanje podrške općini Odžak u razdoblju od 2016. do 2019. godine. Vezano za realizaciju odredbi potpisanog sporazuma, sve aktivnosti se odvijaju na najbolji mogući način. Ivanković je istaknuo kako je pripremljeno nekoliko projektnih ideja koje su upućene u UNDP, iz oblasti poboljšanja usluga kroz primjenu novih tehnologija kao što su evidencija i upravljanje elementima javne rasvjete, zamjena starog telefonskog sustava u Općini novim i sustav za evidenciju radnog vremena, elektronsko upravljanje predmetima i dokumentima u tijelima uprave i kontrolu ulaza i izlaza iz Općine.

Novi projekti

Projektne ideje obuhvatile su i izradu projektno-tehničke dokumentacije, što podrazumijeva izradu regulacijskog plana planirane proizvodno-poslovne zone Svilaj 1, izradu studije izvodljivosti proizvodno-poslovne zone Svilaj na graničnom prijelazu Svilaj BiH - Hrvatska, doprojektiranje priključka za potrebe autoceste glavnog projekta vodoopskrbe naselja Vrbovac - Jošava i izrada glavnog projekta kanalizacije novog naselja u Odžaku. U dijelu podrške jačanju lanaca vrijednosti i podrške poslovnom razvoju i proširenju podržana su od strane UNDP-a dva poduzeća s područja općine Odžak i dobili su certifikate za mala i srednja poduzeća u okviru projekta “Lokalni integrirani razvoj” s ciljem jačanja konkurentnosti i zapošljavanja u BiH, a rezultat te podrške treba biti 14 novo zaposlenih djelatnika. S područja općine odabrano je i 10 korisnika za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje. Kako bi se povećala cjelokupna ekonomska aktivnost u općinama koje sudjeluju u projektu “LIR”, raspisan je “LIR” projekt - Javni poziv za sudjelovanje u aktivnostima podizanja nasada jagode i lješnjaka na koji se mogu prijaviti fizičke osobe s područja općine Odžak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?