Stožer za zaštitu i spašavanje

U Brčkom pooštrene epidemiološke mjere

koronavirus
09.04.2021.
u 17:16

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu po kojoj se od 12. do 16. travnja obustavlja odvijanje odgojno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola na teritoriju Distrikta za učenike od 6. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike 1. do 3. razreda srednjih škola.

Za ostale učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriju Distrikta nastavlja se odvijanje odgojno-obrazovnog rada.

Na današnjoj sjednici Stožer je donio i naredbu po kojoj se zabranjuje kretanje osobama na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u narednih 15 dana u vremenskom razdoblju od 22 do 5 sati ujutro.

Tijekom trajanja zabrane kretanja dozvoljen je rad dežurnih ljekarni i benzinskih crpki samo u dijelu koji se bavi točenjem goriva, te rad privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, naveli su iz Stožera.

Kako su istaknuli, navedene odredbe tog člana ne primjenjuju se na zaposlene koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa, kao i zaposlene u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

Za provođenje ove naredbe, kako je navedeno, zadužuje se Policija Brčkog koja će postupati u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Osim toga, naloženo je i obvezno nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima a na otvorenom prostoru u grupi od dva ili više osoba i da održavaju fizičku distancu od 2 metra, osim članova užeg domaćinstva.

Također, gospodarskim subjektima na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ograničava se rad do 19 sati.

Kako navode iz Stožera, radno vrijeme gospodarskih subjekata koji se bave proizvodnjom, u dijelu prometa krajnjim kupcima ograničava se do 19 sati.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru dozvoljavaju se, također, do 19  sati.

U ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta dozvoljeno je da mogu biti maksimalno dvije osobe za jednim stolom, a ukoliko su iz istog domaćinstva maksimalno do četiri osobe.

Pored navedenog, zabranjeno je i svako organizirano okupljanje s glazbom uživo, di-džejevima i slično.

"Zadužuje se Ured gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine – Inspektorat i Policija Brčko distrikta BiH da u skladu u svojim nadležnostima vrše pojačanu kontrolu poštovanja mjera i naredbi Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ugostiteljskim objektima, kao i kontrolu poštovanja svih preporuka u skladu s vrstom djelatnosti, koje nisu u suprotnosti s ovom naredbom, a sve s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, te ukoliko se utvrdi nepoštivanje epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu da mu se onemogući daljnji rad do kraja radnog vremena tog radnog dana", navode iz Stožera.

Ova naredba, kako ističu, stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine".

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je i naredbu gdje se zadužuju rukovoditelji svih organa javne uprave da sva putnička vozila koja se vode u njihovim evidencijama stave na raspolaganje JZU "Zdravstveni centar Brčko" kako bi se ona koristila za prevoz pacijenata pozitivnih na covid -19, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije