Uz glavni dvojac - Maju Miralem i Marija Sedmaka, na sceni još sedam voditelja

Voditeljski šarm i glamur pod svjetlima reflektora u Sarajevu, Zagrebu, Mostaru, B. Luci, Veneciji

18.05.2024.
u 13:00

Tko nije bio uz male ekrane 17. svibnja, prigodu da pogleda finale 23. Večernjakova pečata imat će već danas (subota, 18. svibnja) na BHRT-u (BHT 1) od 14.10

Večernjakov pečat zahtjevan je projekt koji realiziraju brojne osobe, kako one iza kulisa (mnogima nevidljive, ali itekako važne) tako i one pod svjetlima reflektora. Svake godine ova prestižna manifestacija trudi se donijeti nešto novo. Tako je ovogodišnje, 23. izdanje izbora Osobe godine imalo čak devet voditelja. Kroz događaj smo “plovili” uz četiri voditeljska para, i to ne samo iz studija, a imali smo i jedno specijalno javljanje iz Venecije.

Dašak optimizma

Uz već odavno zaštitni voditeljski dvojac Večernjakova pečata, Maju Miralem s BHRT-a i Marija Sedmaka s HRT-a koji gledatelje vode kroz manifestaciju iz studija u Sarajevu i Zagrebu, ove su godine u samome finalu izbora Osobe godine zablistala još tri voditeljska para – iz Sarajeva, Mostara i Banje Luke. No, ne zaboravimo ni javljanje urednika i voditelja Dževdeta Tuzlića, koji je milijunskom auditoriju ispred malih ekrana upravo preko Pečata prenio djelić ozračja iz Italije, točnije “grada na vodi” i Venecijanskoga bijenala.

Iz Mostara su nas tako kroz Pečat na trenutke vodili Zvezdana Stojaković i Adnan Demić s BHRT-a, a upravo su preko Pečata poslali europske poruke iz Bosne i Hercegovine cijelome svijetu. Impresivno je bilo vidjeti kadrove ispod osvijetljenoga UNESCO-ova spomenika Starog mosta.

U Banjoj Luci čekao nas je još jedan voditeljski par s BHRT-a – Larisa Omerčić i Danko Delibašić. Larisa i Danko u svome su javljanju prikazali ljepote grada na Vrbasu i prekrasnu tvrđavu Kastel, svojevrsni zaštitni znak Banje Luke. - U Veneciji smo, gradu kulture i sjecišta svjetskih umjetnosti, odakle se stoljećima šalje poruka kako sve može biti prolazno. Ali upravo velika djela, kakva i Pečat prezentira, ostaju – kazao je Tuzlić. Na BHRT-u još jedan voditeljski par, Lejla Durmo i Haris Bilalović, imao je zanimljiv zadatak. Naime, iz Studija B vodio je publiku pred malim ekranima kroz rubrike, kandidate i njihovih 150 pozitivnih priča koje upravo Pečat pronosi Bosnom i Hercegovinom, ali i mnogo šire..., i to zahvaljujući izvrsnim vizualnim efektima i prikazima kandidiranih.

A kako je doživjela još jedno, 23. izdanje izbora Osobe godine u ulozi glavne voditeljice, otkrila nam je šarmantna Maja. - Ovo je moja deseta godina da imam zadovoljstvo biti u ulozi moderatorice Večernjakova pečata – izbora Osobe godine, tako da se tu osjećam kao na domaćem terenu. S profesionalne strane, divno je gledati kako se ova manifestacija razvijala tijekom svih ovih godina, kako u sadržajnom tako i u produkcijskom smislu. Sada je to već, čini mi se, neizostavni godišnji sadržaj koji i gledatelji BHT1 i vaši čitatelji s nestrpljenjem očekuju - kaže nam Maja Miralem, koja je i ove godine u 23. izdanju Pečata zablistala s pozornice Studija A BHRT-a u Sarajevu.

I televizijski bard Mario Sedmak, inače urednik programskog odjela Zabava HTV-a, podijelio je s nama razmišljanja nakon što su se spustili zastori na ovogodišnju manifestaciju. Naravno, Sedmak je, kao i svih ovih godina, ponovno briljirao iz studija HRT-a sa zagrebačkoga Prisavlja.

- U ulozi voditelja sam već deset godina u kontinuitetu. Večernjakov pečat i dalje je najznačajniji društveno-kulturni i politički događaj u BiH. O njemu se priča i piše dugo nakon samoga događaja, stoga sam iznimno ponosan što sam i ja dio toga. Posebno ističem Večernji list kao pokretača ove manifestacije koja traje gotovo četvrt stoljeća - kaže nam Sedmak. - U bosanskohercegovačkom društvu, ali i u medijskom prostoru, Pečat se pozicionirao kao respektabilna manifestacija koja pruža uvid u sve ono pozitivno, što je najbitnije, a što se događa u našem društvu. Zbog toga i ja Večernjakov pečat iznimno cijenim. U moru negativnih informacija kojima smo, nažalost, tijekom godine svakodnevno “bombardirani” sa svih strana, Pečat prati i daje prostor ljudima i događajima koji ipak donose dašak optimizma, cijeneći i, u konačnici, nagrađujući ljude koji čine dobro kako svojoj lokalnoj zajednici tako i promovirajući našu zemlju na najbolji mogući način. Sve ovo i mene čini sretnom što sam dio ovog projekta i radujem se svakom sljedećem – dodaje Maja.

Rodila se i prijateljstva

Sedmak se osvrnuo i na dugogodišnju suradnju Hrvatske radiotelevizije s Večernjakom i BHRT-om upravo kroz projekt Pečata.

- Naša suradnja s Večernjim listom i BHRT-om je izvrsna (da nije, sigurno ne bi toliko trajala), tako da mi nismo samo kolege, već smo postali gotovo prijatelji. Nadam se da će ovaj projekt i dalje ići na moje zadovoljstvo i podršku gledatelja – kazao nam je Mario Sedmak, inače urednik programskog odjela Zabava HTV-a.

Voditeljski šarm i glamur pod svjetlima reflektora u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, ali i Veneciji zasigurno su nešto po čemu će se, uz mnoštvo drugih detalja, pamtiti i netom završeni, 23. Večernjakov pečat.

Tko nije bio uz male ekrane 17. svibnja, prigodu da pogleda finale 23. Večernjakova pečata imat će već danas (subota, 18. svibnja) na BHRT-u (BHT 1) od 14.10. A kakva iznenađenja vrijedni Večernjakov tim, uz potporu kolega i prijatelja s BHRT-a i HRT-a priprema za iduću godinu, o tome nekom drugom prigodom... •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije