Nakon što je uhićen dvojac koji je prijetio zastupniku Anto Lozančiću

Mnogi su šokirani jer je među njima i Lozančićev prvi susjed

anto lozančić
19.05.2024.
u 21:10

Živio je u susjedstvu, a neslužbeno doznajemo da je u pitanju Vlatko Blažević, Novotravničanima poznat po nadimku Suri

Uhićenjem V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika u sklopu operartivne akcije „Dolina“ koju su ovih dana zajednički proveli policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, višemjesečni pokušaji iznude i prijetnje te uništavanja imovine zastupnika u Saboru SBŽ dobit će sudski epilog.

Uhićeni dvojac, priopćeno je, sumnjiči se za izvršenje krivičnih djela 'Iznuda' iz člana 295. stav 1. KZFBiH u vezi sa članom 28. KZFBiH i člana 323. stav 1. 'Izazivanje opće opasnosti', 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. KZFBiH, 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. KZFBiH. Osumnjičene osobe su duei vrijeme s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Saboru SBŽ, vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos. Prilikom pretresa pronađena je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Prijetnjama i pokušajima iznude novca te paljem automobila u središtu Novog Travniku zbog koji su uhićena dvojica Novotravničana, potvrđeno nam je, bio je izložen Anto Lozančić, zastupnik HSS Stjepan Radić, ujedno i predsjednik ove stranke. Osim Lozančića, teške posljednice u vidu straha i uznemirenosti ovaj je slučaj ostavio i na njegovu obitelj, suprugu i petoro malodobne djece. Posebno nakon što mu je pod okriljem noći u središtu Novog Travnika, na parkingu ispred stambene zgrade u kojoj živi, „molotovljevim koktelom“ zapaljen osobni automobil. Ovaj slučaj uznemirio je i mnoge Novotravničane, osobito one koji koji su živjeli u blizini Lozančića i njegove obitelji. I jedan od uhićenih inicijala V.B. je jako dobro poznavao Lozančića i njegovu obitelji.

Živio je u susjedstvu, a neslužbeno doznajemo da je u pitanju Vlatko Blažević, Novotravničanima poznat po nadimku Suri. I
ovaj slučaj potvrđuje da počinitelji nerijetko jako dobro znaju svoje žrtve, njihove navike i način života. Za žrtvu pak spoznaja da je počinitelj osoba koju poznaje donosi dodatnu uznemirenost i  nepovjerenje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije