Zvijezde na Pečatu

Svi se slažu - ova manifestacija donosi prosvjećenje narodima cijele regije

Foto: Stojan Lasić
1/5
20.05.2017.
u 08:00

Bilo je to europsko proljeće u Mostaru u pravom smislu riječi. Večernji list, izdanje za BiH, pridružio se nizu kotača koji pomažu da se ovo društvo, narodi i država što prije nađu u okrilju europske obitelji.
Uz službeni dio programa, govore i dodjele nagrada, publika u dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, kao i milijuni ispred malih ekrana mogli su uživati u pravoj glazbenoj rapsodiji koju su im priredili posebni glazbeni gosti Večernjakova pečata.

Dobra navika

Nakon defilea po crvenom tepihu, po staroj dobroj navici, Večernjakov pečat otvoren je arijom iz opere “Ero s onog svijeta” Jakova Gotovca, koja je uz ples mostarskih balerina Baletne škole “Arabesque” dobila raskošnu dimenziju. Posebno je dojmljiv bio nastup Zbora koji je otpjevao Šantićevu “Ostajte ovdje”. U pratnji Big Banda iz Novoga Sada i Akademskog zbora Pro musica iz Mostara potom su nastupila renomirana glazbena imena Zlatan Stipišić Gibonni, Giuliano, Goran Karan i Nedžad Salković. Navedene zvijezde nisu skrivale zadovoljstvo što su nastupile na Večernjakovoj manifestaciji, pokazavši se još jednom kao istinski naši prijatelji.
- Zahvalan sam organizatoru Večernjem listu što nas je, evo, već treću godinu pozvao na manifestaciju da sudjelujemo u njezinu revijalnom dijelu. Večernjakov pečat donosi jedno prosvjećenje cijeloj regiji, cijeni humanitarni rad i afirmira pozitivne vrijednosti, mlade ljude i zaslužnike. Naravno, voljeli bismo da i idućih godina budemo dio ove prekrasne priče, kazao je maestro Fedor Vrtačnik, vođa novosadskog Beg Banda. Ljubimac mostarske publike svakako je i Giuliano Banić koji je u zvjezdanu orbitu lansiran upravo s pozornice festivala Melodije Mostara kad je prije dva desetljeća odnio pobjedu pjesmom “Tama”.
- Ovakva događanja kakav je Večernjakov pečat jako su dobra stvar jer promoviraju pozitivne ljude i vrijednosti kojih je, nažalost, sve manje i dobro nam dođe kao podsjetnik kakvi bismo svi trebali biti. Drago mi je što smo i mi, ekipa iz “Naše bile štorije” - Karan, Zore, Mirela i ja imali priliku udariti pečat na ovaj događaj, kazao je Giuliano. Njegov splitski kolega Goran Karan također nije skrivao zadovoljstvo manifestacijom.

Karan se naježio

- Moram priznati da mi je velika čast i zadovoljstvo što sam uopće pozvan na ovako lijepo mjesto. Mostar je veliki grad s velikom tradicijom. Orkestar i zbor su fenomenalni.
Moram priznati da je ovo prvi put da sam čuo ovu pjesmu uz zbor i sad znam koja je budućnost “Štorije” i kako treba zvučati. Naježio sam se, iskreno je kazao Karan koji jedva čeka dovesti “Našu bilu štoriju” u Mostar. Najveća zvijezda među pjevačima bio je Gibonni koji će uskoro ponovno u Mostar gdje će s Oliverom Dragojevićem održati veliki koncert na stadionu.
- Volim Mostar, a posebno mi je drago doći na ovakve manifestacije koje promoviraju ljude i pozitivnu priču. Oliver i ja samo imali ovdje koncert na stadionu prije 16 godina i mogu poručiti publici da će profitirati, kazao je Gibonni. Nakon Večernjakova pečata uslijedio je bogati domjenak na kojemu je druženje potrajalo do kasnih sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije