Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, jedan od triju dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine

Christian Schmidt: Nikad ne zaboravimo da je naš cilj imati Europu u BiH i sve Bosance i Hercegovce u Europi

26.05.2023.
u 21:45

Iskustvo Europe, a posebice moje zemlje, pokazuje da nakon loših vremena trebamo sjesti zajedno, raditi zajedno, razumjeti jedni druge i graditi zajedničku budućnost. Mislim da to možemo.

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, kao jedan od triju euroatlantskih lobista za BiH, dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine 2022. obratio se auditoriju iz studija A BHRT-a u Sarajevu:

- Hvala vam puno za dodjelu ovog priznanja nama trojici. Govorimo o europskoj integraciji, o miru i novoj generaciji. Sretan sam zbog toliko mladih ljudi oko nas, jer oni su ti koji će donijeti ovoj zemlji, Bosni i Hercegovini, zajedničku europsku budućnost. Iskustvo Europe, a posebice moje zemlje, pokazuje da nakon loših vremena trebamo sjesti zajedno, raditi zajedno, razumjeti jedni druge i graditi zajedničku budućnost. Mislim da to možemo. Stoga, naša zahvala vama i svima onima koji su nas podržali u donošenju teških odluka kako bismo unaprijedili funkcionalnost ove zemlje. Kada neki u svijetu pitaju što je s Bosnom i Hercegovinom, o čemu se tu zapravo radi – pa samo pogledajte ljude, mlade ljude, njihov topao, inteligentan i predan pristup budućnosti i neka nam to posluži da, u teškim razgovorima koje ponekad vodimo, nikad ne zaboravimo da je naš cilj imati Europu u Bosni i Hercegovini i sve Bosance i Hercegovce u Europi. To je budućnost. Ovo možda neće biti raj, ali može biti prilično blizu toga. Hvala vam.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije