nakon održanih izbora

Manjinski zastupnici odlučili: Podržat ćemo Jandrokovića za predsjednika Hrvatskog sabora

plenković, jandroković
Igor Kralj/Pixsell
26.04.2024.
u 07:39

Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora.

Što se tiče ulaska ili neulaska u Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta, Bilek kaže da će sve to riješiti u idućim danima u razgovoru s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima.

Konačni službeni rezultati izbora za Hrvatski sabor, mogli bi biti objavljeni u ponedjeljak, 29. travnja, pa bi rok od 20 dana za sazivanje Hrvatskog sabora na prvo zasjedanje, tekao od utorka. 

Prvo zasjedanje Sabora održava se najkasnije 20 dana nakon provedenih izbora, odnosno objave službenih izbornih rezultata, što znači da bi krajnji rok za to zasjedanje bila nedjelja 19. svibnja. 

Prvo zasjedanje Sabora pokazat će je li i tko od sudionika saborskih izbora uspio okupiti najmanje 76 zastupnika koliko ih je potrebno da se izabere predsjednik Sabora, a time konstituira i sam Sabor.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije