Veleposlanik SAD-a u BiH, jedan od triju dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine

Michael Murphy: SAD je spreman biti partner sa svima onima koji su opredijeljeni za stabilnu, demokratsku i prosperitetnu BiH

26.05.2023.
u 21:44

Bosna i Hercegovina mora usvojiti reforme koje su nužne za jačanje demokratskog sustava zemlje, razvoj njezina gospodarstva i iskorjenjivanje korupcije koja je prijetnja i jednom i drugom

Michael Murphy, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH, kao jedan od triju euroatlantskih lobista za BiH, dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine 2022. obratio se auditoriju iz studija A BHRT-a u Sarajevu:

- Hvala Vam, gospodine Pavkoviću, na lijepim riječima. Hvala Večernjem listu i Televiziji Bosne i Hercegovine za ovu nagradu kojom se odaje priznanje zajedničkim nastojanjima Sjedinjenih Država, Europske unije i Ureda visokog predstavnika na tome da se olakša proces integracije Bosne i Hercegovine u euroatlantske institucije. Prvi put nakon dugo vremena, Bosna i Hercegovina, kao zemlja, ima prigodu napraviti veliki iskorak prema članstvu u euroatlantskim institucijama. Kako bi se ta prigoda iskoristila, lideri ove zemlje, bez obzira jesu li su vlast ili opozicija, moraju puno raditi. Bosna i Hercegovina mora usvojiti reforme koje su nužne za jačanje demokratskog sustava zemlje, razvoj njezina gospodarstva i iskorjenjivanje korupcije koja je prijetnja i jednom i drugom. Za sve to potrebni su posvećeni, pošteni i hrabri lideri kao i opredijeljenost za kompromis u interesu bolje budućnosti za sve. Na kraju vam mogu obećati jedno – Sjedinjene Države bit će ovdje, uz Bosnu i Hercegovinu. Spremni smo biti partneri sa svima onima koji su opredijeljeni za stabilnu, demokratsku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije