Poznata TV lica, sportaši, glumci, pjevači.

Bešlić, Pejaković, Osmanagić, Sejdić i Finci, Glamočak, Lokas, Hadžibegić, Kordić... predstavili nominacije

27.05.2023.
u 15:00

Večernjakov pečat svake godine svojim gledateljima priredi i brojna iznenađenja i novosti. Iznimka nije bio ni ovogodišnji, 22. izbor Osobe godine. Naime, netom završeni “europski Oscar” obogatili su, među ostalim, i brojni prezenteri koji su iz studija C BHRT-a u Sarajevu te studija HRT-a u Zagrebu najavljivali kategorije u kojima su dodjeljivane nagrade i priznanja.

Vrhunska imena

Bila su tu poznata TV lica u regiji, vrhunska imena iz svijeta kulture, glazbe, sporta, filma, ali i politike, vjerskoga života...

”Male ljude velikih djela” u kategoriji “Ponos BiH - Uspjeh” najavili su poznata pjevačica Maya Sar, predstavnica BiH na Eurosongu 2012. godine, i Elvir Karalić, predsjednik Humanitarne udruge Pomozi.ba. Hana Hadžiavdagić Tabaković, TV voditeljica, influencerica iz BiH s adresom u Hrvatskoj, koja se ističe i humanitarnim radom, i legendarni pjevač Halid Bešlić predstavili su publici pred malim ekranima nominirane za pothvat godine, također u kategoriji “Ponos BiH”.

Nominirane za humanost (“Ponos BiH”) iz zagrebačkog je studija HRT-a najavio dvojac - glumica Marijana Mikulić i Robert Bubalo, Večernjakov urednik i novinar, redatelj i scenarist. Nakon Zagreba, povratak u sarajevski studio i najava kategorije “Gospodarstvo”, čije su kandidate predstavili prvi čovjek Grada Mostara Mario Kordić i Senad Softić, guverner Centralne banke BiH.

Ornela Vištica, hrvatska glumica, rođena Mostarka, i Joško Lokas, zaštitno lice kviza “Potjera”, predstavili su iz Zagreba nominirane u kategoriji “Znanost i medicina”, a provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić i iguman manastira u Žitomisliću Danilo Pavlović iz sarajevskog studija BHRT-a kategoriju “Religija”.

Predstavnici Židova i Roma u BiH Jakob Finci i Dervo Sejdić najavili su nominirane u kategoriji “Politika”, a poznati glumac i književnik Josip Pejaković i istraživač i voditelj projekta Bosanske doline piramida Semir Osmanagić u svojim prepoznatljivim outfitima - lobiste za BiH.

Kategorija “Kultura i scena” bila je rezervirana za nekadašnju Miss planeta Zemlje i model, modnu agenticu i PR Džejlu Glavović Očuz i omiljenoga glumca s TV ekrana i kazališnih dasaka Admira Glamočaka.

Razija Mujanović, proslavljena košarkašica i jedina žena u Kući slavnih s ovih prostora, i Faruk Hadžibegić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, najavili su, kako i priliči njihovim sportskim karijerama, upravo kategoriju “Sport”.

Singapur, pustinja u Jordanu

Podsjetimo, kategorije su na prošlogodišnjem Pečatu predstavljene iz svih krajeva svijeta i s nekoliko kontinenata. Imali smo tako javljanja iz Singapura, Hollywooda i Washingtona, Pariza s neizostavnim pogledom na Eiffelov toranj, iz Vatikana s Trga svetog Petra, iz daleke Australije ispred Opere u Sydneyju, čak sve do Sirije i jordanske pustinje. •

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije