tomislavgrad

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

26.06.2017.
u 20:00

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak” i Matica iseljenika četvrti put organiziraju Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Belgije, Bolivije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Paragvaja, Rumunjske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta. Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Mostar i nazočiti prijmu koji za njih priređuje Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. U starom gradu Počitelju bit će upriličeno službeno fotografiranje svih djevojaka u narodnim nošnjama. Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga “Stećak” je na svojoj stranici na Facebooku objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile na natjecanje.

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebooku bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 4. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Glasovati se može od 15. lipnja do 1. srpnja 2017. Finalna večer održat će se u subotu, 1. srpnja, s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu. U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupit će Marko Bošnjak i hrvatske počasne povijesne postrojbe iz RH i BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?