Članica Predsjedništva BiH

Željka Cvijanović podnijela kaznenu prijavu protiv Zlatka Lagumdžije

Željka Cvijanović
Armin Durgut/PIXSELL
23.04.2024.
u 20:34

Cvijanović je rekla kako je podnijela kaznenu prijavu protiv Lagumdžije zbog, kako je navela, "zlouporabe položaja, napada na ustavni poredak i sve ono što je prekršio"

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegiovine Željka Cvijanović podnijela je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu protiv Zlatka Lagumdžije, veleposlanika BiH pri Ujedinjenim narodima, što je potvrdila na današnjoj konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Osim toga, govorila je i o današnjoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj su tri člana glasala različito kada se radi o vezi apliciranja Kosova za članstvo u Vijeću Europe.

Cvijanović je rekla kako je podnijela kaznenu prijavu protiv Lagumdžije zbog, kako je navela, "zlouporabe položaja, napada na ustavni poredak i sve ono što je prekršio", piše Klix.ba.

Kao razlog podnošenja prijave je jer je Lagumdžija "jednostrano i samovoljno poduzeo radnje u vezi s pripremom teksta i podnošenja rezolucije o Srebrenici na usvajanje Glavnoj skupštini UN-a, bez obaveznog ovlaštenja Predsjedništva BiH".

"Zlatko Lagumdžija je dobio kaznenu prijavu i to će dobiti svaki drugi koji ne poštuje Ustav i ustavom predviđene procedure institucije, a onda ćemo vidjeti kakvo imamo pravosuđe", navela je Cvijanović.

Pojasnila je kako smatra da je kršio procedure.

"Čovjek je radio samostalno. Dobio je instrukciju i, vidjela sam po dopisu koji je uputio Bećirović, da mu je samo on dao suglasnost i ovlast da to radi… Nije dobio definirano od nadležne institucije, kršio je procedure i pravila", navela je Cvijanović te dodala kako je Lagumdžija "povratnik u vršenju ovih djela".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije