ORAŠJE

Predstavnici MUP-a Posavske županije i Norveške narodne pomoći o donaciji lakog naoružanja

22.08.2023.
u 16:16

Predstavnici MUP-a Posavske županije i Norveške narodne pomoći (Norwegian People’s Aid) održali su u utorak u Orašju radni sastanak na kojem su, uz ostalo, razgovarali o mogućnosti potpore i doniranja informatičke opreme i sustava vezanih za lako i kratko naoružanje.

Uime Uprave policije MUP-a Posavske županije radnom sasstanku su sudjelovali načelnik Sektora unifromirane policije, glavni inspektor Joso Mikić i načelnik Ureda ravnatelja policije te glavni inspektor Davor Vidović, a uime Norveške narodne pomoći (Norwegian People’s Aid) Capacity Development Menager Goran Šehić i AMD Coordination Officer Igor Gačanović.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnosti pružanje potpore, pomoći i doniranja informatičke opreme i sustava upravljanja vezanih za lako i kratko naoružanje, kao i za sav drugi dokazni materijal koji se pohranjuje i čuva u Upravi policije MUP-a ŽP. Također se razgovaralo i o obilježavanju i označavanju službenog naoružanja, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Predstavnici Norveške narodne pomoći su iskazali spremnost da financijski podrže nabavku opreme i postupak obuke policijskih službenika kao što su to već uradili u suradnji s policijom Brčko Distrikta. S tim u vezi Uprava policije MUP-a Posavske županije će poslati pismo namjere, a nakon toga će se pristupiti potpisivanju memoranduma o suradnji, izvijestio je glasnogovornik Zdenko Ćubela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije