Mjera zaštite građana u FBiH

Novčanu pomoć za 100.000 branitelja, 53.000 invalida i civilnih žrtava rata

03.08.2022.
u 12:47

Jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM iz proračuna, uz redovita mjesečna primanja, umirovljenici u FBiH dobit će 5., a korisnici braniteljskih naknada 10. kolovoza, u skladu s Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena. Ovog mjeseca 100 KM dobit će i većina osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata. Pravo na jednokratnu pomoć od po 100 KM u FBiH ima 378.000 umirovljenika, 100.000 korisnika braniteljskih naknada, te 53.000 osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je da su uložili napore da i branitelji i civilni invalidi što prije dobiju pomoć.

- Branitelji i invalidi neće čekati 60 dana, a umirovljenici, kako smo i obećali dobiti će pomoć uz ove mirovine. Očekujem da će se što prije isplate realizirati i za sve kategorije civilnih invalida i žrtve rata. Na ovome nećemo stati, nastavljamo raditi na donošenju i provedbi mjera pomoći građanima, posebno ugroženima da lakše prevladaju poskupljenja i pripreme se za jesen i zimu - poručio je premijer FBiH Fadil Novalić.

Slijedi podjela paketa osnovnih životnih namirnica u vrijednosti od po 500 KM iz robnih rezervi FBiH za oko 17.000 obitelji koje su u stanju socijalne potrebe. Dodatno će se subvencionirati troškovi el. energije za oko 70.000 korisnika, a zaustavljen je i izvoz peleta i obradivog drveta iz BiH kako bi se utjecalo na stabilizaciju cijena ogrijeva. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije