Članovi Matice hrvatske Vitez s ministrom obrazovanja SBŽ

Domić: "Zadovoljstvo mi je biti potpora najstarijoj hrvatskoj nacionalnoj instituciji"

24.05.2024.
u 12:13

Predsjednik Matice hrvatske Vitez Željko Kocaj i dopredsjednik Stjepan Alilović posjetili su danas Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture, športa SBŽ te održali sastanak s ministrom Bojanom Domićem.

Tijekom susreta, članovi Matice hrvatske Vitez informirali su ministra Domića o dosadašnjim aktivnostima i projektima Matice, naglašavajući važnost njihove uloge u očuvanju i promicanju hrvatske kulture i opće baštine. Posebno su istaknuli svoje napore u organiziranju kulturnih manifestacija, izdavanju publikacija te suradnji s drugim kulturnim institucijama i udrugama. Također, ministra su upoznali s početcima, odnosno utemeljiteljskom skupštinom i radom ogranka Matice hrvatske u Vitezu kao najstarije institucije hrvatskog naroda te činjenici kako je za sada jedini ogranak Matice u Središnjoj Bosni.

Ministar Bojan Domić pohvalio je rad Matice hrvatske Vitez i čestitao predsjedniku Kocaju i dopredsjedniku Aliloviću na njihovom dosadašnjem trudu i postignućima. Izrazio je spremnost Ministarstva da pruži podršku u daljnjem radu Matice, naglašavajući kako je zadovoljstvo primiti predstavnike najstarije hrvatske kulturne institucije.

"Zadovoljni smo podrškom koju smo dobili od ministra Domića i vjerujemo da će nam to pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Nastavit ćemo raditi na promicanju hrvatske kulture i jezika u našoj zajednici," izjavio je predsjednik Matice hrvatske Vitez Željko Kocaj.

Dopredsjednik Stjepan Alilović dodao je: "Suradnja s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture, športa je od iznimne važnosti za naš rad i vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima biti još snažniji i uvjerljiviji u realizaciji naših programskih ciljeva. Ovaj sastanak označava početak intenzivnije suradnje između Matice hrvatske Vitez i resornog županijskog ministarstva, što će zasigurno rezultirati novim i uspješnim projektima na području kulture i obrazovanja“.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije