tvornica obuće

Slovenska Alpina seli dio proizvodnje u BiH

tvornica obuće
Ilustracija
24.05.2024.
u 08:36

U srpnju će biti zatvorena i proizvodnja u Sarajevu. Proizvodne aktivnosti bit će premještene u drugu tvornicu u Bosni i Hercegovini. Osim u Sarajevu, u BiH imaju tvrtku i u Tešnju.

Dio proizvodnje slovenske Alpine preselit će se u tvornicu u Bosni i Hercegovini. Usluge razvoja, prodaje i podrške ostaju u Žirama. Češki vlasnik zatvara i proizvodnju u Sarajevu. Razlog je pad prodaje.

Češki vlasnici proizvođača sportske i modne obuće Alpina Žiri, tvrtka K&H iz grupe Franco, zatvorit će dio proizvodnje u Sloveniji i preseliti je u tvornicu u Bosni i Hercegovini (BiH), potvrđeno je iz češke tvrtke.

U Alpini, koja je iz tadašnjeg Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) u rujnu 2022. prešla u češke ruke, već su se lani nosili s padom prodaje i rastom zaliha robe, a ove godine su suočeni s dodatnim problemima zbog loše zimske sezone zbog pada potražnje u zimskoj diviziji. Dio proizvodnje je stoga ostao, a uprava tvrtke krenula je u plan stabilizacije tvrtke, piše Indikator.

Koliko će proizvodnje zatvoriti, vlasnici tvrtke Žiro za Finance nisu precizirali.

U srpnju će biti zatvorena i proizvodnja u Sarajevu. Proizvodne aktivnosti bit će premještene u drugu tvornicu u Bosni i Hercegovini. Osim u Sarajevu, u BiH imaju tvrtku i u Tešnju.

- Loši poslovni rezultati, visoke zalihe i male potrebe za proizvodnim kapacitetima – narudžbe za proizvodnju u 2024. prepolovljene su u odnosu na narudžbe u 2022. – razlog su zašto je Uprava zajedno s vlasnicima odlučila poduzimati daljnje mjere za postizanje veće učinkovitosti i boljeg poslovne rezultate, napisali su K&H za Finance.

- Time ćemo postići veću produktivnost i učinkovitost te ujedno proizvoditi obuću po konkurentnijim cijenama. Dio proizvodnje i dalje ostaje u Alpini Žiri, dodali su.

Češki vlasnici za Finance su najavili i da će u sklopu mjera reorganizacije i stabilizacije poslovanja u Žirama ostati razvojni odjel, prodaja i službe podrške. Ove godine slijedi reorganizacija svih odjela, a okvirna procjena smanjenja zaposlenih u cijeloj tvrtki do kraja godine je 60. Planovi su također zaposlenicima prezentirani početkom svibnja.

Alpina u Bosni i Hercegovini ima proizvodne tvrtke Alpina FOGS Sarajevo i Alpina Bromy d.o.o. Tešanj te trgovačko poduzeće Alpina BH d.o.o. Sarajevo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije