izrada zakonske regulative

HNS: Slijede konkretni koraci za razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje

poljoprivreda
09.06.2016.
u 13:55

Pododjel Hrvatskog narodnog sabora BiH zadužen za pitanja poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede, ruralnog razvoja i turizama na današnjem sastanku raspravljao je o trenutnom stanju i problemima u poljoprivredi s posebnim naglaskom na aktualne procese izrade zakonske regulative na federalnoj razini.

Jedinstven je stav članova ovog pododjela kako je sazrelo vrijeme da, osim ukazivanja na pogreške u politici poljoprivrede koju vodi resorno federalno ministarstvo, Pododjel treba poduzeti i konkretne korake kako bi se postigla takva zakonska rješenja koja će omogućiti značajniji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

Članovi ovog pododjela, koji djeluje u sklopu Odjela za gospodarstvo HNS-a, raspravljali su i o Nacrtu zakona o šumama koji je federalna Vlada uputila u parlamentarnu proceduru, ali i o Sortnoj listi BiH kao važnom dokumentu uspostavljenom na temelju Zakona o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednih biljaka BiH.

Najavljeno je kako će Pododjel u skorije vrijeme izići s prijedlogom vrlo konkretnih mjera koje bi, uz značajniji razvoj, trebale osigurati i zadovoljstvo svih sudionika unutar gospodarskih grana koje su u fokusu interesa ovog pododjela, stoji u priopćenju iz HNS-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije