Trijumf

Zrinjski preskočio Sarajevo i Željezničar i postao bh. klub s najviše pobjeda u Europi

Zrinjski
HŠK Zrinjski
22.09.2023.
u 13:21

Zrinjski je jučerašnjim trijumfom protiv AZ Alkmaara postao bosanskohercegovački klub s najviše pobjeda u europskim natjecanjima u povijesti.

Pobjeda nad jednim od najboljih nizozemskih klubova rezultatom 4:3 je bila 27. za Zrinjski u europskim natjecanjima čime je postao najuspješniji naš klub u Europi.

Zrinjski je do sada bio izjednačen sa Sarajevom i Željezničarom na listi klubova s najvećim brojem pobjeda, a ove sezone će imati još najmanje pet susreta da popravi svoj učinak.

Zrinjski je ukupno od 2000. godine do sada u Ligi prvaka, Kupu UEFA/Europskoj ligi, Konferencijskoj ligi i Intertoto kupu odigrao 68 utakmica u kojima je ostvario 28 pobjeda, 17 remija i 24 poraza.

Sarajevo je u Kupu prvaka/Ligi prvaka, Kupu UEFA/Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi u 82 susreta upisao 26 pobjeda, 18 remija i 38 poraza. Sarajevo u svom rezimeu ima i osam pobjeda u Intertoto kupu, Mitropa kupu i Balkanskom kupu, no ti trijumfi ne ulaze u ukupan zbroj.

Intertoto kup je postao UEFA-ino natjecanje tek 1995., a Sarajevo je četiri pobjede u tom takmičenju ostvarilo u periodu od 1962. do 1965. godine, dok Mitropa kup i Balkanski kup nikada nisu bili pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Željezničar je u 75 utakmica u Kupu prvaka/Ligi prvaka, Kupu UEFA/Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi ostvario 26 pobjeda, 17 remija i 32 poraza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije