slavlje u banja luci

FOTO Igrači Zrinjskog trčali do autobusa kako bi slavili s navijačima, uručen im pehar Kupa BiH

zrinjski kup bih
klix.ba
23.05.2024.
u 20:34

Zrinjski je u obje utakmice protiv Borca slavio rezultatom 1:0 i tako s ukupno dva gola prednosti osvojio novi trofej u Kupu BiH. U današnjoj utakmici u Banjoj Luci gosti su zasluženo slavili golom Matije Malekinušića u 81. minuti.

Nakon posljednjeg sudskog zvižduka Irfana Peljte, uslijedilo je veliko slavlje gostiju, a na teren su utrčali svi rezervni igrači i članovi stručnog stožera Zrinjskog. No, vidjeli smo jednu zanimljivu scenu koja priliči samo nogometu u našoj zemlji.

Kako to praksa često nalaže, gostujući navijači ispraćeni su sa stadiona prije posljednjeg sudskog zvižduka, a sve zbog sigurnosnih razloga. Dok su gostujući navijači bili u autobusima, Peljto je označio kraj utakmice, a nogometaši Zrinjskog su otrčali do autobusa kako bi slavili sa svojim navijačima, piše Klix.ba.

 

Foto: klix.ba

 

Nakon što je završeno slavlje, uslijedilo je dodjeljivanje pehara i medalja, a to su izvršili čelnici Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković, Ivan Beus i Irfan Durić.

Trener gostiju Željko Petrović istaknuo je kako je Zrinjski učinio nešto fenomenalno, pošto je u dvije godine u Kupu primio samo jedan gol.

"Ovo je fenomenalno. Ja sam ponosan, u dvije godine 31 gol dali, a jedan smo primili. Čestitam ovim momcima", poručio je crnogorski stručnjak ukratko.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije