MADRIDISTI SE NADAJU

Modrić bi iduće sezone mogao postaviti nezamisliv rekord. Hrvatski kapetan bit će legenda nad legendama

Luka Modrić
JUAN MEDINA/REUTERS
23.05.2024.
u 21:50

Ferenc Puškaš je svoj zadnji nastup upisao 8. svibnja 1966. s 39 godina i 36 dana. Ukoliko doista ostane u Realu, Luka Modrić će taj rekord podizati svakim nastupom nakon 17. lipnja 2024. godine

Prema najavama španjolskih medija, Luka Modrić bi trebao nakon finala Lige prvaka (1. lipnja) potpisati novi jednogodišnji ugovor s Real Madridom. Kako piše Marca, Modrić je u razgovorima s klubom pristao na polovinu dosadašnje plaće i status rezervnog igrača kako bi još 12 mjeseci igrao za "kraljevski klub" i umirovio se kao njihov član. 

Međutim, 38-godišnja legenda Reala mogla bi ovime oboriti još jedan rekord. Najstariji igrač koji je ikada nastupio za Real bio je Ferenc Puškaš, napadač koji je svoj zadnji nastup upisao 8. svibnja 1966. s 39 godina i 36 dana. Modrić će 39 godina navršiti 9. rujna te će svaki njegov nastup u idućoj sezoni postavljati novi rekord.

Ovakav razvoj događaja razveselio bi i navijače kluba koji su čitave sezone, a osobito tijekom proslave novog naslova prvaka La Lige zazivali Modrićev ostanak u Madridu. Mogućnost Modrićevog odlaska bila je glavna tema i prošloga ljeta kada su se pojavile unosne ponude iz Saudijske Arabije, a pričalo se i o interesu klubova iz SAD-a. Tada ih je odbio, no pitanje je bilo hoće li to učiniti i ove godine. Ipak, ukoliko se ostvare navodi Španjolaca, madridisti mogu još jednu sezonu uživati u potezima hrvatskog veznjaka.

Modrić je od 2012. godine, kada je iz Tottenhama došao u Real, osvojio Zlatnu loptu, pet naslova Lige prvaka, četiri naslova prvaka Španjolske, dva Kupa kralja i pet španjolskih Superkupova. Upisao je 531 nastup uz 39 golova i 86 asistencija. Protiv Borussije Dortmund ima priliku osvojiti još jednu Ligu prvaka, a zatim je pred njime Europsko prvenstvo u Njemačkoj. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije