Pobijedili Borac s 1:0 (2:0)

Zrinjski osvojio Kup BiH!

23.05.2024.
u 19:43

HŠK Zrinjski Mostar osvojio je Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/2024. Plemići su u Banja Luci svladali Borac s 1:0 i s ukupnim rezultatom od 2:0 došli su do trofeja.

U osmoj minuti Plemići stvaraju veliku šansu. Nakon prekida i ubačaja Kiša, Mario Ćuže pogađa prečku. U nastavku akcije izblokirano je nekoliko udaraca igrača mostarskog tima, gosti su tražili i penal, no Irfan Peljto se nije oglasilo, piše Sportsport.

Ostatak prvog poluvremena donosi izuzetno aktivnu igru s obje strane. Nisu se štedjeli u borbi za trofej, igralo se otvoreno, no bez onih istinskih prilika.

Imala su oba tima po nekoliko opasnih situacija. Međutim, obrane su bile na razini i golmani nisu imali previše posla.

Još jedan šut u okvir je zabilježen u 45. minuti meča. Tomislav Kiš iz slobodnog udarca gađa dosta dobro, golman Borca Milošević boksuje njegov udarac i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

I u nastavku ista slika na terenu. Igralo se ofanzivno, ali bez onih istinskih prilika na obje strane.

Vinko Marinović je pokušao napraviti nešto s izmjenama. Pojačao je napadački dio ekipe, no Zrinjski je u obrani dosta dobro stajao i nije protivniku dopuštao previše u fazi napada.

U 80. minuti velika šansa za Zrinjski da riješi sve dileme oko osvajača trofeja. Ćorluka ubacuje s desne strane, Kiš s pet metara očajno šutira glavom.

Ipak, u 81. minuti Plemići dolaze do gola. Melekinušić koristi neopreznost obrane domaćeg tima i matira Miloševića za prednost gostiju od 1:0.

Očekivano, Borac potom kreće prema naprijed tražeći gol kojim bi se vratili u meč i pokušali unijeti neizvjesnost u finišu. Veliku šansu imali su u 89. minuti kada je Kvržić s tri-četiri metra pokušao glavom, Karačić je to fenomenalno obranio.

Ostalo je na kraju 1:0 za Zrinjski koji je slavio istim rezultatom i u prvoj utakmici, te su Plemići došli do trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije