Marinović:

Želimo pobjedom protiv Željezničara zadržati prednost nad konkurentima

Vinko Marinović
25.11.2016.
u 21:30

Derbi 17. kola nogometne Premier lige igra se u Mostaru, gdje će vodeći Zrinjski ugostiti momčad Željezničara.

Izabranici trenera Vinka Marinovića u susret ulaze nakon dva uzastopna remija, dok je Željezničar proteklog vikenda slavio na gostovanju kod Viteza.

“Nakon dva derbija protiv Širokog Brijega i Slobode, pred nama je treći derbi sa Željezničarom. Bodovi su veoma važni i nama, i Željezničaru. Mi želimo jednom kvalitetnom igrom ostvariti pobjedu i zadržati prednost u odnosu na konkurente”, poručio je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Marinović je svjestan odakle prijeti najveća opasnost po gol Zrinjskog. 

“Željezničar je ekipa sa izuzetno brzim i kvalitetnim napadom, a tu prije svega mislim na Stevanovića i Lendrića, zatim Bekrića koji se vratio u sastav, te Blagojevića. Moramo obratiti posebnu pozornost na te segmente igre i biti maksimalno skoncentrirani,  i ako budemo kvalitetni u napadu kao u prošloj utakmici onda možemo računati na osvajanje tri boda”, ustvrdio je Marinović. 

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na utakmicu sa Slobodom u Tuzli. Zrinjski je vodio s 3:0, ali je domaćin uspio poravnati rezultat i osvojiti bod. 

“Analizirali smo utakmicu protiv Slobode. Mislim da smo dobro odigrali prvih 50 minuta, odnosno do prvog gola protivnika, a onda je uslijedio pad u igri. Bili smo neodgovorni u fazi obrane, i to nam se osvetilo”, istaknuo je Marinović. 

Zrinjski u dva posljednja kola prvog dijela sezona ulazi s vodeće pozicije, dok je Željezničar na petom mjestu sa devet bodova manje od Mostaraca. Plasman ekipe s Grbavice nije u skladu s ambicijama kluba. 

“Oni su ušli u sezonu da osvoje titulu, barem su tako izjavljivali u medijima. Međutim, imali su dosta promjenjivih rezultata, došlo je do promjene trenera, tako da je bilo dosta turbulencija. Nakon pobjede u prošlom kolu u Mostar dolaze s dosta samopouzdanja, te očekujem kvalitetnu i otvorenu utakmicu”, rekao je Marinović. 

Trener Vinko Marinović može računati na sve nogometaše, a u konkurenciji za ovaj susret su:  vratari Nikola Vasilj i Dalibor Kozić te Ivan Peko, Tomislav Tomić, Miloš Žeravica, Toni Jović, Luka Lučić, Benjamin Čolić, Pero Stojkić, Ognjen Todorović, Josip Miketek, Jasmin Mešanović, Oliver Petrak, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Miloš Filipović, Momčilo Mrkaić i Nemanja Bilbija. 

Parovi 17. kola Premier lige BiH:
Subota
Radnik - Vitez (13.00) Arena Sport
Mladost - Olimpic (13.00)
Krupa - Široki Brijeg (13.00)
Čelik - Sloboda (13.00) BHT
Zrinjski - Željezničar (14.00) Moja TV
Nedjelja
Metalleghe - Sarajevo (13.00) Moja TV  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije