"Terrible Maps"

Objavljen popis najuspješnijih glazbenika u Europi, evo tko predstavlja BiH i države u regiji

Twitter
15.01.2023.
u 18:59

Kada je u pitanju BiH, poziciju najuspješnijeg glazbenika je zauzeo Dino Merlin

Profil na društvenoj mreži Twitter "Terrible Maps" prije nekoliko dana objavio je ilustraciju na kojoj su objavljeni najuspješniji pjevači iz svake Europske države.

"Terrible Maps" je stranica koja često objavljuje karte s različitim neobičnim podacima koji uključuju države širom svijeta. Tako su se ovaj put na karti pronašli i najuspješniji glazbenici iz regije, ali i BiH.

 

 

Kada je u pitanju BiH, poziciju najuspješnijeg glazbenika je zauzeo Dino Merlin. Za Srbiju je izabrana Dragana Mirković što je čini jedinom folk zvijezdom iz regije koja je zauzela mjesto najuspješnije glazbene ličnosti, piše Klix.  

Kao najuspješniji glazbenik Hrvatske na karti se našao Gibonni. Mnogi ga čak nisu uspjeli ni prepoznati na karti. 
Najuspješniji predstavnik iz glazbenog svijeta Sjeverne Makedonije je Toše Proeski, iako je ovaj glazbenik davno preminuo. 

Rambo Amadeus je najuspješniji je glazbenik Crne Gore, dok je Rita Ora predstavljena kao najuspješnija pjevačica s Kosova što nije čudno, jer je ona trenutno jedna od najvećih svjetskih zvijezda.

Također, prošle godine jedna stranica iz Brazila na svom je Instagram profilu objavila sličnu kartu, a na kojoj su se našle čak dvije grupe iz BiH, a to su "Hari Mata Hari" i "Indexi". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije