Ispovijest

Brena ležala 12 dana nepokretna, a evo što je nakon toga promijenila

Lepa Brena
25.01.2022.
u 13:30

Pjevačica Lepa Brena iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme se bori s trombozom i od tada vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovno trenira.

"Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se s trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smijem piti i jesti, kao i kako se moj život treba odvijati po zdravstvenim pravilima", rekla je Brena ranije.

"Naučila sam da živim po pravilima i da budem sretna... Cijepila sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcionira po pravilima i mi se moramo uklopiti u njih", rekla je za "Story" nedavno Brena.

Inače, s teškom dijagnozom suočila se prije deset godina kada je operirana na VMA. Da nešto nije u redu sa zdravljem, pjevačica je primijetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto - plava.

"Nije mi palo na pamet da bi trebala prekinuti koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih žila gdje su mi konstatirali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke", rekla je tada pjevačica i dodala:

"Bila sam na terapiji, ležala sam praktički nepokretna 12 dana, s rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su mi, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli sanirati i da mi se otvori 70 posto suklavije i 100 posto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret s trombofilijom. Bila sam u šoku", dodala je ona.

Od tada je usporila tempo i promijenila način ishrane. Jede isključivo ribu, kuhano meso, voće, povrće i sve to bez kruha. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dvije vina, uz to redovito vježba, prenosi Telegraf.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije