FBI POTVRDIO

Alec Baldwin je ipak povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins

Alec Baldwin
Reuters/Pixsell
14.08.2022.
u 18:58

"Pištolj nije mogao opaliti bez povlačenja obarača", stoji u izvješću

Glumac Alec Baldwin povukao je okidač koji je prošle godine usmrtio direktoricu fotografije filma "Rust" Halynu Hutchins, izvještava FBI.

Glumac koji je, osim što je odigrao ulogu u filmu, i jedan od njegovih producenata, oduvijek je tvrdio kako nije povukao okidač pištolja, međutim, najnovije izvješće pokazalo je suprotno - da smrt Halyne nije bila slučajna.

Tragična nesreća dogodila se na snimanju filma u listopadu 2021. godine, a FBI je u svom izvješću otkrio kako metak iz oružja nije mogao biti ispaljen bez fizičkog povlačenja okidača.

"Pištolj nije mogao opaliti bez povlačenja obarača", stoji u izvješću, prenosi Sky News.

Nalazi su pregledani od strane Ureda medicinskog istražitelja Novog Meksika, a daljnje izvješćeobdukcije klasificira smrt gospođice Hutchins kao "nesreću".

"Smrt je nastupila prostrjelnom ranom prsnog koša. Pregled dostupnih izvješća organa za provođenje zakona nije pokazao uvjerljive dokaze da je vatreno oružje namjerno napunjeno streljivom na snimanju", navodi se.

"Na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja povreda ili smrti, način smrti najbolje je klasificirati kao nesreću", glasi zaključak, oprenosi Klix.

Glumac je ranije govorio kako mu nije jasno kako se pravi metak našao na setu. Vlasti su, također, producente filma osudile zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu od 136.793 dolara.

Istraga koju je proveo Odjel za okoliš Novog Meksika pokazala je da su tvorci filma "iskazali ravnodušnost prema opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na setu".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije