Tijesto
- 15 g svježeg kvasca
- 120 ml vode
- 120 ml mlijeka
- 400 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 jaje
Nadjev
- 150 g sušenih smokava
Premaz
- 25 g maslaca
Priprema
Zamijesite tijesto
- U vodi i mlijeku otopite kvasac.
- Od te smjese i s ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Podijelite tijesto
- Tijesto podijelite na loptice jednake veličine.
- Prvu lopticu razvaljajte na veličinu tanjura, naribajte dio hladnog maslaca ili premažite rastopljenim maslacem.
- Razvaljajte drugu lopticu, stavite preko prve i mažite tako maslacem do kraja. Zadnju ne mažite maslacem.
Usitnite smokve
- Sušene smokve sameljite pomoću blendera.
Pripremite kroasane
- Pustite tijesto da još malo odstoji, zatim razvaljajte u jedan veliki krug.
- Režite trokutiće te punite nadjevom i motajte kroasane.
- Redajte na lim obložen papirom za pečenje, i pustite da opet malo odstoji.
Ispecite u pećnici
- Premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.
- Pečene kroasane po želji pospite šećerom u prahu, piše Index.