Simfonijski orkestar Mostar

U ponedjeljak u Kosači koncert "Noć udaraljki"

15.11.2023.
u 13:24

Nakon izuzetno uspješnog koncerta "Peća i vuk", posvećenog najmlađoj publici, održanog prošlog  mjeseca u punoj dvorani Hrvatskoga doma "Herceg Stjepan Kosača", Simfonijski orkestar Mostar nastavlja svoje aktivnosti u lepršavim i plesnim ritmovima. 

Koncert "Noć udaraljki" bit će održan u ponedjeljak, 20. studenog 2023. godine s početkom u 19:30 sati, također u Kosači.

Na programu će biti izvedena poznata baletna "Carmen svita" za gudače i udaraljke Rodiona Shchedrina [Ščedrina], bazirana na genijalnim temama Bizetove [Bizeove] opere "Carmen", te jedan od najljepših stavaka za marimbu i gudački orkestar. Skladatelj je Emmanuel Sejourne [Sežrne], a solist na marimbi je Dario Kos.

Skladbu domaćeg skladatelja Nebojše Jovana Živkovića "Trio per uno per duo" izvest će prof. mr. Davor Maraus i njegov asistent mr. Dario Kos. Orkestar predvodi maestro Ivan Hut iz Dubrovnika.

Uz prof. Davora Marausa i njegovog asistenta Darija Kosa, solisti na udaraljkama su i studenti: Tino Udović, Marino Repanić i Roko Radunić. Svih pet udaraljkaša zajedno čine ansambl "Pamas".

Moderator koncerta je Boris Čerkuč. Pokrovitelj koncerta je Grad Mostar. Ulaznica po cijeni od 10 KM može se kupiti na porti u Kosači svakim radnim danom od 13:00 do 18:00 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?