21. Međunarodni festival komedije

Male liske Snežani Bogičević i Emiru Fejziću

23.05.2024.
u 08:44

Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Snežana Bogičević, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Emir Fejzić.

Šeste večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru izvedena je predstava „Totovi“ autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, nastala u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Snežana Bogičević, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Emir Fejzić.

„Ovo je moja prva Mala liska. Zaista sam zahvalna uvijek na svakoj nagradi. Nije da ih tražimo, ali lijepo ih je dobiti, na neki način jeste priznanje nekog rada. Međutim, uvijek moram naglasiti da nije rad samo individualaca, koliko ja sama radim toliko i moje kolege rade za mene i radimo za kompletnu predstavu“, istaknula je Bogičević.

Glumac Emir Fejzić naglasio je da je ovo njegovo prvo sudjelovanje na Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“, samim tim i prva nagrada Mala liska zbog čega je veoma sretan.

„Uvijek mi je predivno kada gostujemo u Mostaru, pogotovo u ovom pozorištu, jer sve neke predivne predstave u kojima sam igrao su ovdje gostovale i to mi je jako drago. Odziv publike je uvijek jako veliki te se vidi da publika ima veliko iskustvo gledanja predstava i jako cijene to što glumci rade na sceni. Uvijek je lijepo dobiti nagradu kao neku potvrdu za dobro obavljen posao. Trudit ću se sada iz igranja u igranje ove predstave da, zapravo, svaki put opravdam ovu nagradu i povjerenje žirija koji mi ukazao te se nadam da ću se vratiti na festival sa nekim novim ulogama“, poručio je Fejzić.

Posljednje natjecateljskog dana večeras će Teatra Exit iz Zagreba izvesti predstavu „Realisti“, autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža, priopćeno je iz narodnog pozorišta Mostar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije