Trešnje pašu u brownies, štrudlu, clafoutis, biskvit iz tave i kolač iz šalice. Donosimo recept za Brownies s trešnjama i čokoladom.
Sastojci:
350 g tamne čokolade
250 g maslaca
3 jaja (L)
250 g smeđeg šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g svježih trešanja
150 g nasjeckane mliječne čokolade
Priprema:
Rastopite tamnu čokoladu i maslac na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Za to vrijeme izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa u to umiješajte otopljenu čokoladu.
Potom drvenom žlicom umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo, a na kraju dodajte i trešnje bez koštica te grubo nasjeckanu mliječnu čokoladu, prenosi Skuhaj.hr.
Smjesu rasporedite u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Zagladite i pecite otprilike 25 minuta. Pričekajte da se ohladi prije rezanja.