Naslovnica Kultura

Predstavljena knjiga fra Ante Pranjića Pilipovića 'Stazama evanđelja'

15. travnja 2018. u 08:52 0 komentara 59 prikaza
Foto: tomislavcity.com

U organizaciji tomislavgradskog ogranka Matice hrvatske u subotu je u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu predstavljana knjiga svećenika Duvanjskog dekanata fra Ante Pranjića Pilipovića "Stazama evanđelja".

Uz autora, o knjizi su govorili mons. dr. Pero Sudar, doc. dr. Mate Buntić i profesorica Maja Papić.

Autor je u knjizi izabrao i uvrstio 222 kratke propovijedi u kojima tumači Božju riječ i kršćansko življenje tijekom svog svećeničkoga djelovanja u BiH te u hrvatskim katoličkim misijama po Švicarskoj i Njemačkoj.

"Slijedio sam liturgijska vremena po rasporedu Katoličke Crkve - došašće, božićno, korizmeno i vazmeno vrijeme i sve nedjelje kroz godinu, a tu su i homilije koje sam imao na svetkovine i blagdane, slaveći po misijama i domovinskim župama", kazao je fra Ante.

Govoreći o knjizi mons. dr. Pero Sudar istaknuo je kako homilije koje fra Ante nudi, predstavljaju zreo plod njegova cjeloživotnog učenja i promišljanja, ali i dugogodišnjeg propovijedanja.

Po njegovim riječima, fra Antine homilije su riznice zgoda i primjera iz života znamenitih osoba, kao i vrlina minulih naraštaja običnoga, ali istinski Bogu odanog puka.

"Pune su potrebnih pouka o istinama vjere i moralnih poticaja jer su nastale s nakanom i željom da se vjernicima u srcu rodi potreba i čežnja za Bogom", poručio je mons. dr. Sudar.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.