počinje 23. lipnja

'Mostarsko ljeto' s preko 40 sadržaja okuplja umjetnike iz zemlje i svijeta

21.06.2018.
u 13:14

Ovogodišnja međunarodna kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto" održat će se od 23. lipnja do 19. kolovoza s više od 40 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru, a okupit će, kao i proteklih godina, vrhunske umjetnike iz zemlje i svijeta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, javlja Fena. 

Direktora Centra za kulturu Mostar Senada Suljića podsjetio je da je manifestacija, nakon osam godina prekida, ponovno pokrenuta prije dvije godine s ciljem oživljavanja mostarske ljetne kulturne scene.

- Manifestacija je međunarodnog karaktera i, samim tim, značajna ne samo za Mostar, nego i za cijelu državu, regiju, pa i šire, a na naše veliko zadovoljstvo izazvala je veoma pozitivne reakcije naših građana, kao i turista koji u sve većem broju posjećuju naš grad - kazao je Suljić.

Podsjetio je da je na prošlogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo preko 800 umjetnika iz zemalja susjedstva, kao i SAD-a, Turske, Azerbejdžana, Italije, Španjolske i drugih zemalja, istaknuvši kako mnoge zemlje preko svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH žele biti dijelom "Mostarskog ljeta" u namjeri da promoviraju kulturne vrijednosti svojih matičnih zemalja.

- Mostarsko ljeto pokazuje da naš grad, osim one stereotipne slike 'o gradu slučaju' kako se stalno priča o Mostaru, ima i onu svjetliju stranu, a to je kulturni život koji, usprkos svim problemima, cvjeta i buja - poručio je Suljić.

"Mostarsko ljeto" počet će u subotu, 23. lipnja, ispred Centra za kulturu Mostar u 21 sat koncertom francuske kantautorice Pomme i izložbom mladog mostarskog slikara Anela Pale.

Manifestacija će biti zatvorena 19. augusta u 12 sati predstavom za djecu "Lakonoga u čarobnoj šumi", u izvedbi FANI Sarajevo, koja će biti upriličena u Pozorištu lutaka u Mostaru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?