Valentinovo u galeriji Noa u Širokom Brijegu

Marela Jerkić Jakovljević izložila slike i čitala ljubavne pjesme

15.02.2023.
u 11:44

U širokobriješkoj galeriji Noa na Valentinovo mostarska pjesnikinja i slikarica Marela Jerkić Jakovljević izložila je svoje slike te čitala pjesme iz drugog izdanja svoje zbirke „Ljubav i smrt“. Pjesme iz ove njezine dvojezične zbirke, na hrvatskom i talijanskom jeziku, govorila je i Željka Šaravanja. Sanijela Matković, vlasnica galerije Noa, govorila je o poeziji Marele Jerkić Jakovljević te otvorila izložbu njezinih slika.

Željka Šaravanja pročitala je i pjesmu „Ti koja imaš ruke nevinije od djeteta“ Frane Vukoje, književnika, novinara i kolumnista Večernjeg lista, koja je objavljena u zbirci „Sto ruža za Vesnu Parun“ u izdanju za BiH, što su je u povodu 100. obljetnice rođenja najveće hrvatske poetese priredili Zoran Sova, Sanijela Matković, Vesna Štulić i Mirjana Zeman.

Marela Jerkić Jakovljević objavila je šest zbirki ljubavne i duhovne poezije. Njezine pjesme prevedene su na engleski, njemački i talijanski jezik, te uvrštene u više antologija. Svoje slike izlagale je u samostalnim i skupnim izložbama u BiH, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj i drugim zemljama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?