sastanak u mostaru

Vukoja informirao Plenkovića o planovima HNK-a i izgradnji zgrade kazališta

Ivan Vukoja
Foto: Stojan Lasić
1/2
29.10.2016.
u 16:32

Vukoja je predstavio Plenkoviću revidirani projekt prema kojem će HNK Mostar imati veliku dvoranu s oko 500 sjedala

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u sklopu dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini posjetio je danas i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja informirao je hrvatskoga premijera o budućim planovima HNK-a Mostar i nastavku izgradnje zgrade kazališta, priopćeno je iz HNK-a.

Tom prigodom on je predstavio premijeru Plenkoviću revidirani projekt prema kojem će HNK Mostar imati veliku dvoranu s oko 500 sjedala. Projektom je predviđeno da u okviru zgrade HNK Mostar budu smještene i druge institucije kulture od značaja za bosanskohercegovačke Hrvate, poput Matice hrvatske, HAZU BiH, Simfonijskog orkestra Mostar te buduće Akademije dramskih umjetnosti.

Vukoja je, također, predstavio premijeru Plenkoviću i projekt Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente.

Projekt je pokrenut s ciljem jačanja resusursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u BiH: Sveučilištta u Mostaru i HNK Mostar.

Uz financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske, odnosno Državnog ureda za Hrvate izvan RH kroz projekt je studentima Sveučilišta u Mostaru putem Studentskog zbora podijeljeno 12.000 besplatnih vaučera/ulaznica za repertoarske predstave HNK Mostar u sezoni 2016./2017.

Vukoja je hrvatskom premijeru simbolično uručio vaučer/ulaznicu s rednim brojem 1. te s rednim brojem 2. predstojniku Državnog ureda Zvonki Milasu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?