mješavina dva sastojka

Vrijedi isprobati: Malo mlijeka i sode bikarbone čini čuda za stopala

11.04.2018.
u 16:24

Nema nas puno koje smatramo da su stopala jedan od najatraktivnijih dijelova tijela. Međutim, kad dođu topliji dani, obujemo sandale ili japanke – a to znači da moramo pokazati svoja stopala svijetu…

A ako smo preko zime zaboravile na stopala, predstavit ćemo ih svima zajedno s grubom, suhom i tvrdom kožom, pukotinama na petama, žuljevima itd. 

Ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a savršen 'recept', piše miss7.24sata.hr. 

Mnogi se kunu u ovaj 'lijek' za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mješavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno! 

Potrebno ti je:  

• 2-4 šalice mlijeka 
• šaka sode bikarbone 
• veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

Kako napraviti mliječnu kupku 

1. Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šalice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.  

2. Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjeni u tekućinu.  

3. Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.  

4. Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala.  

5. Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno. 

6. Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.  

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač dok se stopala fino namaču.  

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši.  

Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. 

Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekša kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?