posušje

Vijećnici pohvalili načelnika Bagu i JUR jer je isposlovao 1, 6 milijuna KM

posušje
15.04.2016.
u 16:12

Općinsko vijeće Posušja razmatralo je informaciju o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, područnog ureda u Posušju kao i posuške ispostave Porezne uprave. Općinsko vijeće usvojilo je izviješće o radu Općinskog načelnika za proteklu godinu te Program rada za ovu , 2016.

Dio vijećnika, komentirajući  Izvješće o urađenom u općini Posušje tijekom 2015. pohvalio je rad Općinskog načelnika i službi, poglavito Jedinicu za upravljanje razvojem  i  Službe za opću upravu i društvene djelatnosti. Jedinica za upravljanjem razvojem je privukla oko 1.600.000 KM putem projekata, a  u Šalter sali izvršeno je preko 14.300 ovjera, te izdano preko 11.000 dokumenata u uredima matičara. Također  se radilo na složenim kulturno-sportskim događajima poput Posuškog lita, Božić u Posušju te Županijskim sportskim  igrama, javlja hms.ba

Općinsko vijeće usvojilo je i Programa aktivnosti na pripremi, izradi i donošenju Prostornog plana općine Posušje te Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana Vinjanski dom. Također, usvojen je regulacijski plan Gornji Jukići, kao i odluka o pristupanju izradi regulacijskog plana Osoje-Tolića Brijeg i Gradac-Glavica.

Vijećnici su usvojili i Zaključak čime će se formirati Povjerenstvo za provjeru Odluke o usvajanju izmjene regulacijskog plana naselja Posušje. Povjerenstvo će biti sačinjeno od sljedećih članova: Milan Zlopaša, Dijana Jurišić, Branka Milićević, Tomislav Čutura i Zdenka Jažo.

Vijeće je donijelo i Odluku o proglašenju 30. svibnja Danom hrvatskih branitelja općine Posušje. Naime, vijećnici i predstavnici klubova su na internim zajedničkim  konzultacijama uoči sjednice vijeća donijeli  zaključak da se ostavi prostor od  sedam dana za pribavljanje mišljenja svih braniteljskih udruga s područja posuške općine te da se potom raspravlja o donošenju ove odluke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije