Banja Luka

Predsjedateljica VMBiH Borjana Krišto razgovarala s direktorom UNO-a BiH

21.09.2023.
u 15:50

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je u Banjoj Luci s direktorom Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) dr. Zoranom Tegeltijom razgovarala o funkcioniranju Uprave i budućim planiranim aktivnostima. 
 
Tijekom sastanka ukazano je na značaj rada Uprave za neizravno oporezivanje, koja je u osam mjeseci 2023. godine prikupila rekordnih 6 milijardi i 931 milijun KM neizravnih poreza, što je 495 milijuna KM ili 7,7 posto više u odnosu na 2022. godinu.

Direktor UNO-a dr. Zoran Tegeltija upoznao je predsjedateljicu Krišto o svim najvažnijim poslovnim procesima koje obavlja Uprava, kao i o aktualnim problemima, kada su u pitanju kadrovska struktura i nedovoljan broj službenika te neadekvatni uvjeti za rad, posebno u Banjaluci. Bilo je riječi i o aktivnostima planiranim u idućem razdoblju koje bi trebale doprinijeti unaprjeđenju rada UNO-a i ostvarivanju još boljih odnosa s poslovnom zajednicom i građanima u Bosni i Hercegovini.
 
Predsjedateljica Krišto je pozdravila stupanje na snagu Pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je napravljen još jedan iskorak prema poreznim olakšicama za doniranje hrane, nakon što je Parlamentarna skupština BiH usvojila izmjenu Zakona o PDV-u.

Također, Krišto je upoznala direktora Tegeltiju i s inicijativom Federalnog zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje  kao i s inicijativom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za smanjenje, ukidanje ili povrat PDV-a na lijekove, medicinske materijale, opremu te ostale robe i usluge koje nabavljaju u svrhu pružanja zdravstvene zaštite, a sve u cilju rasterećenja poslovanja ustanova iz oblasti zdravstva, kao i povećanja kvalitete zdravstvenih usluga koje koriste krajnji korisnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?