Predsjednik Vlade Republike Hrvatske

Plenković: Protiv toga sam da se diže žica između Hrvatske i BiH

05.06.2020.
u 17:45

Komentirajući trenutnu migracijsku situaciju na granici između Hrvatske i BiH, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je kako hrvatska strana ulaže maksimalne napore da sarađuju s bh. policijom bez obzira o kojem entitetu se radi te je ponovio da je protiv podizanja žice između Hrvatske i BiH.

- Mislim da to pitanje, ako dobro surađujemo i razmjenjuje informacije, dobro možemo i rješavati bez jedne fizičke barijere koja je po meni nešto što ni Hrvatska ni BiH ne žele - poručio je Plenković u Mostaru.

Dodao je kako je riječ o dvije zemlje upućene jedna na drugu te da takva poruka, po njegovom mišljenju, ne bi bila dobra.

- Ja garantiram da ako još jednom dobijemo povjerenje hrvatskih birača za drugo poluvrijeme ekonomskog oporavka i zajedničkog rada, da se to neće dogoditi ni u budućnosti (podizanje žice), nego da ćemo kroz dijalog i saradnju rješavati i pitanje migracija - izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ponovio je kako se pitanje migracijske krize zapadnobalkanske, odnosno istočnomediteranske rute mora prije svega riješiti na grčko-turskoj granici te je dodao da je cijela poenta politike EU da granicu treba štiti na mjestu gdje migranti prvi put ulaze na područje EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?