Željka Cvijanović

Okvirni datum za popuštanje mjera je 10. svibnja

Željka Cvijanović
22.04.2020.
u 08:47

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula je kako je 10. svibnja okvirni datum za popuštanje mjera koje su primjenjene zbog pandemije koronavirusa, jer će do tada proći tri najvažnija dana kada se očekuje masovno okupljanje građana - Vaskrs, koji je već prošao, zatim 1. svibnja i 6. svibnja - Đurđevdan.

"Nakon što prođu svi ovi važni datumi, mogli bismo popustiti mjere koje su uvedene. Ali, sve će ovisiti od epidemiološke situacije u zemlji", rekla je Cvijanović, javlja Srna. 

Ona je navela kako je namjera već od 27. travnja početi s uvođenjem određenih olakšica kada je riječ o ograničavajućim mjerama tijekom pandemije koronavirusa, koje će se tiču pojedinih djelatnosti i zanatskih radnji koje ne podrazumijevaju masovni kontakt, ali najvidljivije opuštanje mjera moglo bi se očekivati 10. svibnja. 

Kada je riječ o trenutnoj situaciji u vezi s virusom korona u Republici Srpskoj, predsjednica Srpske je rekla za "Sputnjik" kako se svakodnevno prati epidemiološka situacija, a stručne službe redovito obavještavaju institucije i javnost o svemu.

Predsjednica Srpske je pojasnila kako je moguća relaksacija mjera, ali to podrazumijeva drugačiji režim rada, života i postupanja nego prije epidemije.

"Socijalna distanca ostaje jedan od prioriteta, kao i zaštita koju će pojedinci morati nositi kako bi situacija bila pod kontrolom. Nadamo se da brojevi zaraženih neće rasti, da će opadati kako bi mogli postepeno, blago i polako, vraćati se u normalan režim", navela je Cvijanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije