teška situacija

Luka Ploče pogođena gubitkom poslovnog partnera iz BiH

Luka Ploče
Luka Ploče
29.05.2024.
u 20:32

"Uprava Luke Ploče ulaže maksimalne napore kako bi se nosila s novonastalom situacijom", poručili su iz lučkog operatera.

Luka Ploče priopćila je u srijedu da gubi jednog od svojih glavnih poslovnih partnera, bosanskohercegovačkog proizvođača dugih čeličnih proizvoda ArcelorMittal Zenica, jer je čeličana zatvorila koksaru.

Željezara u Zenici nastavit će s radom, navodi Luka Ploče u podnesku Zagrebačkoj burzi.

Dugi niz godina ArcelorMittal Zenica uvozi ugljen preko luke Ploče za proizvodnju koksa. Sada će čeličana koks dijelom nabavljati na bosanskohercegovačkom tržištu, dijelom iz uvoza.

Prošle godine ArcelorMittal Zenica je preko luke Ploče uvezao 403.570 tona uglja, a u prvih pet mjeseci ove godine još 38.000 tona, prenosi Indikator

"Uprava Luke Ploče ulaže maksimalne napore kako bi se nosila s novonastalom situacijom", poručili su iz lučkog operatera.

Dionicama Luke Ploče trgovalo se 4,55% niže na 126 eura u srijedu na Zagrebačkoj burzi.

ArcelorMittal ugasio je koksaru krajem travnja radi velikog zagrađenja i zahtjeva koji su postavljeni pred kompaniju za dobivanje ekološke dozvole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije