dobre vijesti

Od ovog ljeta s jednim tagom za autoceste kroz BiH i Hrvatsku

vecernji.ba
29.05.2024.
u 13:57

U Zagrebu su JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisale s Hrvatskim autocestama d.o.o. (HAC) aneks Memoranduma o poslovnoj suradnji, s ciljem primjene interoperabilnosti elektronske naplate cestarine.

Naime, namjera je da do kraja šestog mjeseca bude omogućena interoperabilnost elektronskih sustava naplate cestarine u obje zemlje, prenosi Klix.ba.

“Uspješno smo završili povezivanje s Hrvatskim autocestama. Puštanje sustava u rad očekujemo do kraja lipnja. Tada će vozači moći u potpunosti da iskoriste beneficije koje pruža interoperabilnost elektroničkih sustava naplate cestarine u obje zemlje. Jednostavno ne morate više da kupujete poseban tag, već ćete imati jedan koji koristite za elektronsku naplatu cestarine u BiH i s njim ćete moći plaćati cestarinu i u Hrvatskoj”, kazao je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Ovaj memorandum će doprinijeti jačanju prometnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, ali i unaprijediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste ove autoceste.

JP Autoceste FBiH u narednom periodu će pružiti detalje informacije korisnicima o registraciji i novi mogućnostima elektronske naplate cestarine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije